Litt om oss og Dvergdachsen


Hund har alltid vært en del av vårt liv og vi har gjennom tiden hatt forskjellige raser som Schæfer, Dobermann, Collie, Whippet og Engelsk Cocker Spaniel.  Alt etter hva vi ønsket hunden til og etter hvor vi var i livet, hadde vi hunder relatert til vår bruk.
 
Vårt oppdrett startet i 1994 og kennel Dulcamara ble FCI - NKK registrert i 1996.   Vårt kennelnavn er inspirert av homeopatien og det homeopatiske middelet Dulcamara.  Siden 2007 har kennelen vært drevet av mor (Marianne) og datter (Marie).   Vi har litt forskjellige preferanser når det gjelder hunderase og det er Marie som lidenskapelig oppdretter Dvergdachsene.  Hos Marianne bor Bichon Frisé og en Dvergpuddel. De finnes på egen webside, dulcamaras.com
Marie er utdannet Hundeinstruktør og holder nå på med Master i Spesialpedagogikk.

Vår første Dachs kom i hus i 2004.  Det var en korthåret standard, oppdrettet av kennel Østbo på Hedmarken.  Den og dens avkom hadde uttalt jaktlyst.  Vi bodde den gangen på et småbruk, hvor vi bl.a. hadde frittgående høner.  Det var ingen god kombinasjon.  Avkom etter disse linjene ble champions og godkjent ettersøkshund.

Med tiden ble det korthåret dvergdachs som ble favoritten. Vi importerte to nydelige tisper fra kennel Rimsmeden i Danmark.  Den første vi tok inn var Rimsmeden's Valentina-Mia.  Hun var helt nydelig både inni og utenpå og tok for seg i utstillingsringen.
En nydelig tispe av Champion kvalitet.  I løpet av 5 utstillinger og 5 forskjellige dommere ble hun på Bjerke, Oslo CRUFT's kvalifisert i 2010, BIS#3, 1 BIM, 1 CACIB, 1 RES.CACIB, 3 CERT og 5 CK (Dette var eksteriørbedømmelse i 2010 og før det ble krav om bruksprøve, for tildeling av CERT på utstilling i NKK)

Datteren hennes "Dulcamara's Mamma-Mia" har fulgt opp med å bli BEST IN SHOW av 75 hunder, alle raser!

Sammen med Arrabella-Mia, er de stammtisper for nåværende oppdrett.  Våre hunder bor sammen med oss og er en del av familien.  Det er derfor begrenset hvor mange hunder vi kan ha, slik at alle får den oppmerksomhet og kjærlighet de trenger.

Dvergdachsen er en kjekk liten hund, som sporty er med på det meste og hvor vi opplever vesentlig mindre jaktlyst, enn ved standard dachsene.  

I vårt oppdrett prioriterer vi et hyggelig temperament i en sunn og vakker, liten kropp.  Vi helsetester våre hunder, øyelyser og patella us.  Våre helseresultater er transparente og kan leses av i NKK Dogweb. 

Vi ønsker hunder som er godt egnet til glede for hele familien.  Våre hunder er ikke egnet for jakt, men de er gode og stabile familiehunder.

Vi følger NKK's etiske retningslinjer for avl og oppdrett

Jimdo

You can do it, too! Sign up for free now at https://jimdo.com/